fbpx

Studion

Yogastudio i Kolmården för dig som vill yoga nära

Höstterminen 2020 är igång

I studion erbjuder vi olika sorters yoga för att du ska kunna hitta det som passar just dig. Allt från lugna, meditativa klasser till mer fysiskt utmanande yogaformer

Nedan finner du höstens schema och kan även läsa mer om de olika yogaklasser som vi erbjuder studion.


Schema hösten 2020

Måndag

09:00-10:00
Senioryoga
Grund
Lina

17:30-18:45
Ashtanga Vinyasa
Grund
Anne

19:00-20:15
Yin
Grund
Anne

Tisdag

17:30-18:45
Hatha
Grund
Carina/Lina

19:00-20:15
Temaklasser
Olika nivåer
Olika lärare

Onsdag

09:00-10:00
Senioryoga
Grund
Lina

18:30-19:45
Medicinsk yoga
Grund/Medel
Lina

Torsdag

16:15-17:00
Ungdomsyoga
fr 10 år
Jenny

17:30-18:45
Vinyasa
Medel
Linda

19:00-20:15
Yin
Grund
Linda

Fredag

11:30-12:30
Medicinsk yoga
Grund
Lina

Lördag
Söndag

17:30-18:45
Yin Grund
Anne/Lina/Linda /Lena/Jonas

Beskrivningar av våra yogaklasser

Ashtanga Vinyasa

Svettigt och utmanande

Grunden i denna klass bygger på den traditionella ashtangayogans sekvenser. I Ashtangayoga utförs yogapositioner i en bestämd ordning där man stannar fem andetag i varje position. Yogaläraren modifierar här Ashtanga yogan för att gör yogan mer tillgänglig för fler, därav Ashtanga Vinyasa.

Denna yogaform är dynamisk och kraftfull. Vi låter andning & positioner flätas samman under det flöde som binder ihop de olika positionerna med varandra. När vi svettas får kroppen möjlighet att rensas från gifter och slaggprodukter och vi renar både kropp och sinne.

Nivå: Grund

Läs mer

Hatha yoga

Fysisk yoga i ett lugn tempo

Hatha yoga är en fysisk form av yoga som utförs i ett lugn tempo. Ordet Hatha är sanskrit och är uppdelad i stavelserna Ha, som betyder sol och Tha som betyder måne. I en Hatha yoga klass balanseras den mer kraftfulla energin med den mer lugna för att finna en stabilitet och ett inre lugn.

I Hathayogan möter du förutom solhälsningar; stående, sittande och liggande positioner där vi stannar i ca 10-15 andetag. De statiska positionerna ökar din flexibilitet och bygger upp styrka i dina muskler. Du får också möjlighet att övar upp din uthållighet, både fysiskt och mentalt. Klasserna inleds ofta med en andningsövning och avslutas alltid med en längre vila (Savasana).

Passar utmärkt för dig som är nybörjare inom yoga eller vill återkomma till en grundläggande yogapraktik. Det finns alltid något att lära.

Nivå: Grund

Läs mer

Medicinsk yoga

Lugn, enkel och kraftfull yoga

Medicinsk yoga är en lugn, enkel och samtidigt kraftfull form av yoga. Den har sitt ursprung i Kundalini Yoga och forskning visar att Medicinsk Yoga har goda effekter vid bl.a. smärta, stress, utmattning, hjärtproblem, sömnbesvär, ångest, oro och depression. Medicinsk yoga används idag på många sjukhus och vårdcentraler runt om i landet.

Förutom mjuka fysiska rörelser kommer du under klassen att få jobba med uthållighet i positioner, andningsövningar, djupavslappning och utföra övningar i mindfullness.

På fredag lunch möter du en lugnare klass som passar utmärkt om du tex är sjukskriven pga stress eller utmattning,  På onsdagkväll en något mer fysiskt utmanande klass med du kan oavsett alltid anpassa klassen utefter dina behov. 

Nivå: Onsdagar Grund/Medel och Fredagar Grund

Läs mer

Senioryoga

Mjuk, skönt och stärkande

När vi blir äldre är det viktigt att upprätthålla vår rörlighet, styrka och balans i kroppen. Då är yoga ett utmärkt verktyg.

Under denna klass får du skonsam träning för kropp och sinne och du har möjlighet att utgå från dina förutsättningar och behov. Har du svårt att sitta på golvet så går det utmärkt att utföra övningarna sittandes på stol.

Senioryoga är en blandning av mjuk hathayoga, medicinsk yoga och yinyoga. De flesta positioner görs sittande och liggandes. Med hjälp av props, olika hjälpmedel såsom filtar och bolster, kan du anpassa yogan till din kropp. Varje klass avslutas med en längre vila (Savasana).

Nivå: Grund

Läs mer

Temaklasser

Tisdagar betyder inspiration

Varje tisdag håller vi temaklass i studion. Vissa veckor möter du någon av oss yogalärare på studion och andra veckor har vi gästlärare på besök.


Nivå: Varierande beroende på klass

Läs mer

Ungdomsyoga (från 10 år)

En trygg och stabil grund

Ungdomsyoga för lugn, styrka och smidighet. Helt utan fokus på prestation. Alla yogar utifrån sin unika kropp och sin förmåga. Fysiska utmaningar, andningsövningar och intentioner/mål som blandas på ett kravlöst sätt.

Yoga handlar om att lära sig lyssna på sin kropp och hitta verktyg som kan hjälpa i vardagen, som att hantera stress, hitta mer fokus och få en mer kärleksfull relation till sig själv. Varje klass avslutas med en längre vila (Savasana).

Nivå: Enkel

Läs mer

Vinyasa

Fysiskt och flödande

Vinyasa är en fysisk yogaform där vi rör oss i ett fysiskt flöde mellan de olika yogapositionerna.

Mjukt och utifrån din rörlighet och styrka utforskar vi våra förmågor, utmanar oss samtidigt som vi lyssnar in kroppen. Andningen kopplas ihop med rörelsen så syresättningen och energin i kroppen får möjlighet att flöda mer fritt. Klassen avslutas med en längre vila (savasana).

Passar dig som vill ha en omväxlande och fysiskt utmanande yogaklass där pulsen får höjas och du blir skönt svettig.

Nivå: Medel

Läs mer

Yinyoga

Mjukar upp samt låter kropp och sinne återhämta sig

Yinyoga är en lugn och återhämtande form av yoga som kännetecknas av passiva positioner med en lätt, mjuk stretch, utförda i stillhet och medveten närvaro. Varje position hålls ca 3-5 minuter vilket ger oss tid att även lugna sinnet.

I yinyogan vill vi komma åt kroppens fascia, bindväv, istället för musklerna. Detta uppnås genom att inte gå så djupt i stretchen och hålla positionen en längre stund. Stort fokus ligger på området runt höfter och ländrygg. Dessa är särskilt rika på bindväv och lagrar enligt yogafilosofin mycket fysiska såväl som emotionella spänningar.

Om du har långvarig stelhet och smärtproblematik, känner dig trött eller överstimulerad är detta en klass för dig. Med hjälp av props (olika hjälpmedel såsom filtar och bolster) kan du anpassa positionerna efter dina egna förutsättningar. Vi avslutar alltid med en längre vila (Savasana).

Nivå: Enkel

Läs mer

Hitta till yogastudion