fbpx

Yogastudion i Kolmården

För dig som vill yoga nära

Vårt utbud Våren 2023 - Terminstart 16 januari

Måndag

09:00-10:00
Senioryoga

Grund
Lina

10:30-11:30
Senioryoga Grund
Lina

17:30-18:45
Ashtanga Vinyasa
Medel/Avancerad
Anne

19:00-20:15
Hathayoga
Grund/Medel
Anne

Tisdag

18:30-20:30
Omstarts-programmet
Lina

Onsdag

09:00-10:00
Senioryoga
Grund
Lina

18:00-19:15
Medicinsk yoga
Grund/Medel
Malin

Torsdag

17:00-18:15

Yin & Yang Yoga

Grund/Medel

Eva

18:30-19:45

Yinyoga

Grund/Medel

Eva

Fredag
Lördag

Utvalda lördagar Event & Workshops       Olika lärare

Söndag


Beskrivningar av våra program och yogakurser

Omstartsprogrammet

8 veckor av personlig utveckling

Är du trött på att livet bara rullar på? Vill du öka din energi och hitta mer glädje i vardagen? Leva mer utifrån dina egna värderingar och drömmar och mindre utifrån samhällets normer?

Då har du kommit rätt!

Detta program är framtaget för dig som:

  • Är redo att göra en förändring i ditt liv
  • Vill stärka relationen till dig själv
  • Är nyfiken på att utforska vad som håller dig tillbaka
  • Vill ta reda på vad som krävs för att du ska kunna leva det liv du egentligen vill
  • Tror på kraften i att utvecklas tillsammans

Detta ingår:

  • 8 gemensamma träffar á 2 tim i en sluten grupp i Yogastudion i Kolmården. Varje träff har ett eget tema.
  • 1 enskilt coachsamtal á 1 tim i Yogastudion i Kolmården
  • Yoga, övningar, metoder och mallar anpassade till veckans tema
  • Hemuppgifter mellan våra träffar (Avsätt ca 1-2 tim per vecka för detta)
  • Anteckningsbok, doftljus och yogaolja

 

Undervisande coach: Lina Hammarstrand

Omstartsprogrammet hålls tisdagar kl 18:30-20:30. 8 tillfällen.
Kursstart tisdag 17/1 2023

Läs mer om Omstartsprogrammet här 

Ashtanga Vinyasa

Svettigt och utmanande

Grunden i denna kurs bygger på den traditionella ashtangayogans sekvenser. I Ashtangayoga utförs yogapositioner i en bestämd ordning där man stannar fem andetag i varje position. Yogaläraren modifierar här Ashtanga yogan för att gör yogan mer tillgänglig för fler, därav kallas den Ashtanga Vinyasa.

Denna yogaform är dynamisk och kraftfull. Vi låter andning och positioner flätas samman under det flöde som binder ihop de olika positionerna med varandra. När vi svettas får kroppen möjlighet att rensas från gifter och slaggprodukter och vi renar både kropp och sinne.

Kurs: Ashtanga Vinysa
Nivå: Medel/Avancerad

Undervisande yogalärare: Anne Holmer

Kursen hålls på måndagar kl 17:30-18:45. 15 tillfällen. Kursstart måndag 16/1 2023

Hathayoga

Fysisk form av yoga i ett lugnt tempo

Hatha yoga är en fysisk form av yoga som utförs i ett lugn tempo. Ordet Hatha är sanskrit och är uppdelad i stavelserna Ha, som betyder sol och Tha som betyder måne. I en Hatha yoga klass balanseras den mer kraftfulla energin med den mer lugna för att finna en stabilitet och ett inre lugn. I Hathayogan möter du förutom solhälsningar; stående, sittande och liggande positioner där vi stannar i ca 10-15 andetag. De statiska positionerna ökar din flexibilitet och bygger upp styrka i dina muskler. Du får också möjlighet att övar upp din uthållighet, både fysiskt och mentalt. Klasserna inleds ofta med en andningsövning och avslutas alltid med en längre vila (Savasana).

Kurs: Hathayoga
Nivå: Grund/Medel

Undervisande yogalärare: Anne Holmer

Kursen hålls på måndagar kl 19:00-20:15. 15 tillfällen. Kursstart måndag 16/1 2023

Senioryoga

Skonsam träning för kropp och sinne

När vi blir äldre är det viktigt att upprätthålla vår rörlighet, styrka och balans i kroppen. Då är yoga ett utmärkt verktyg. Under denna klass får du skonsam träning för kropp och sinne och du har möjlighet att utgå från dina förutsättningar och behov. Har du svårt att sitta på golvet så går det utmärkt att utföra övningarna sittandes på stol.

Senioryoga är en blandning av mjuk hathayoga, medicinsk yoga och yinyoga. De flesta positioner görs sittande och liggandes. Med hjälp av olika hjälpmedel såsom filtar och bolster, kan du anpassa yogan till din kropp.

Kurs: Senioryoga
Nivå: Grund

Undervisande yogalärare: Lina Hammarstrand

Kursen hålls måndagar och onsdagar kl 09:30-10:00. Samt måndagar kl 10:30-11:30. Du väljer i vilken grupp du vill gå. Totalt 13 tillfällen. Kursstart måndag 16/1 resp. onsdag 18/1 2023 

Medicinsk yoga

Lugn, enkel och kratfull yoga

Medicinsk yoga är en lugn, enkel och samtidigt kraftfull form av yoga. Den har sitt ursprung i Kundalini Yoga och forskning visar att Medicinsk Yoga har goda effekter vid bl.a. smärta, stress, utmattning, hjärtproblem, sömnbesvär, ångest, oro och depression. Medicinsk yoga används idag på många sjukhus och vårdcentraler runt om i landet.

Förutom mjuka fysiska rörelser kommer du under klassen att få jobba med uthållighet i positioner, andning, djupavslappning och utföra övningar i mindfullness.

Kurs: Medicinsk yoga
Nivå: Grund/Medel
Undervisande yogalärare: Malin Persson

Kursen hålls på onsdagar kl 18:00-19:15. 15 tillfällen. Kursstart onsdag 18/1 2023

Yinyoga

Mjukar upp samt låter kropp och sinne återhämta sig

Yinyoga är en lugn och återhämtande form av yoga som kännetecknas av passiva positioner med en lätt, mjuk stretch, utförda i stillhet och medveten närvaro. Varje position hålls ca 3-5 minuter vilket ger oss tid att även lugna sinnet.

I yinyogan vill vi komma åt kroppens fascia, bindväv, istället för musklerna. Detta uppnås genom att inte gå så djupt i stretchen och hålla positionen en längre stund. Stort fokus ligger på området runt höfter och ländrygg. Dessa är särskilt rika på bindväv och lagrar enligt yogafilosofin mycket fysiska såväl som emotionella spänningar. Om du har långvarig stelhet och smärtproblematik, känner dig trött eller överstimulerad är detta en klass för dig. Med hjälp av olika hjälpmedel, såsom filtar och bolster, kan du anpassa positionerna efter dina egna förutsättningar.

Kurs: Yinyoga
Nivå: Grund

Undervisande lärare: Eva Ekdahl

Kursen hålls på  torsdagar 18:30-19:45. 15 tillfällen. Kursstart torsdag 19/1 2023

Yin & Yang Yoga

Det bästa av två världar

I denna yogakurs kombinerar vi den aktiva och stärkande yogaformen Hatha Flow med den stillsamma och lugnande yogaformen Yinyoga. Hatha Flow är en fysisk form av yoga som utförs i ett lugn tempo. Du kommer få möta solhälsningar, stående- , sittande- och liggande positioner där vi stannar i ca 5-10 andetag. Dessa positionerna ökar din flexibilitet och bygger upp styrka i dina muskler.Du får också möjlighet att öva upp din uthållighet, både fysiskt och mentalt.

Yinyoga är en lugn och återhämtande form av yoga som kännetecknas av passiva positioner med en lätt, mjuk stretch, utförda i stillhet och medveten närvaro. Varje position hålls ca 3-5 minuter vilket ger oss tid att även lugna sinnet. I yinyogan vill vi komma åt kroppens fascia, bindväv, istället för musklerna. Detta uppnås genom att inte gå så djupt i stretchen och hålla positionen en längre stund. Stort fokus ligger på området runt höfter och ländrygg. Dessa är särskilt rika på bindväv och lagrar enligt yogafilosofin mycket fysiska såväl som emotionella spänningar.

Kurs: Yin & Yang Yoga
Nivå: Grund/Medel
Undervisande yogalärare: Eva Ekdahl

Kursen hålls torsdagar kl 17:00-18:15. 15 tillfällen. Kursstart torsdag 19/1 2023

Hitta till yogastudion